15-10-2018

Aangenomen project: baggerwerkzaamheden haven Police, Polen

Van den Herik-Sliedrecht heeft op 11 oktober 2018 een contract getekend met Urzad Morski w Szczecinie (Maritime Office Szczecin) voor het verdiepen en verbreden van de toegang van de haven van Police, Polen. 

 

Het werk omvat het verdiepen van het Police kanaal tot 10,5 m, met mogelijkheid tot een verdere verdieping tot 12,5 m, en het verbreden van de waterweg tot 100 m. Daarnaast worden het Kiełpiński kanaal en de kanaalbocht verdiept tot 3 m en verbreed tot respectievelijk 25 en 35 m. In totaal wordt er ongeveer 350.000 m3 gebaggerd. Tot slot wordt een oeververdediging op het eiland Kiełpiński Ostrów aangebracht (ongeveer 20.000 m2).


De havenstad Police is gevestigd langs de rivier de Oder, vlakbij de Baltische Zee. De haven heeft vier terminals en is op dit moment de vierde grootste haven van Polen. Het werk is nodig om de haven toegankelijk te maken voor groter scheepvaartverkeer. Naar verwachting is het werk in 2020 gereed.

 

Sinds 2006 actief in Polen
Al sinds 2006 is Van den Herik-Sliedrecht actief in Polen. Eerder werden er projecten uitgevoerd in diverse zeehavens en rivieren, waaronder het recente meerjarig onderhoudscontract aan de havens van Szczecin-Swinoujsce.


Nederlandse Handelsmissie
Tijdens het tekenen van het contract was Van den Herik-Sliedrecht mee op een Nederlandse Handelsmissie naar Polen, onder leiding van minister Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Het doel van de handelsmissie was het verkennen van kansen op de Poolse markt voor de meereizende bedrijven. Door de minister is een overeenkomst gesloten voor meer samenwerking op het gebied van watermanagement en binnenvaart.