21-07-2017

Kraanschip Prins 6 gedoopt

Op donderdag 20 juli doopte Van den Herik Sliedrecht haar nieuwe kraanschip ‘Prins 6’ in de eigen haven te Sliedrecht.

 

Mevr. Hanneke Nobel verrichte de doop. Zij is de vrouw van de voorzitter van de stichting die de aandelen van Van den Herik beheert.

 

Dieselelektrisch kraanschip

De Prins 6, gebouwd door Scheepswerf Poppen, is een 65 m lang dieselelektrisch kraanschip en dusdanig ontworpen en gebouwd dat het de CO₂-uitstoot minimaliseert. Het schip heeft een beun en wordt ingezet voor baggerwerk en steenbestortingen.

 

Elektrische kraan

Aan boord staat een elektrische PLM 1217E kraan van PLM Cranes. De kraan regenereert energie bij het vieren van de last en sluit daarmee aan op het hybride karakter van het schip.Van den Herik Sliedrecht heeft al sinds 1946 een heldere visie op waterbouwkundige vraagstukken. Wij voeren werkzaamheden uit in Nederland en andere landen van Europa op binnen- en buitenwateren. De projecten variëren van dijkversterkingen tot rivieronderhoud, strandsuppleties, havenaanleg etc. Het bedrijf kent ongeveer 170 medewerkers en beschikt over een vloot met zo’n 40 schepen en pontons. Op de CO₂-Prestatieladder staat Van den Herik Sliedrecht op niveau 5. De investering in dit schip onderschrijft het belang wat wij hechten aan een lage CO₂-uitstoot.