• Detectie en boren in één handeling

Horizontaal gestuurd boren gecombineerd met detectieonderzoek

UXOscope

Niet altijd is een op CE verdacht gebied makkelijk toegankelijk voor het uitvoeren van detectie. Soms staan objecten of infrastructurele voorzieningen in het gebied, die niet zomaar te verplaatsen of te verwijderen zijn. Om detectie op deze moeilijk toegankelijke gebieden mogelijk te maken hebben wij in samenwerking met Brownline een innovatieve methode ontwikkeld: UXOscope. 

 

UXOscope logo

Media Folder: 

 

UXOscope combineert horizontaal gestuurd boren met detectieonderzoek. Hierdoor is het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken ondergronds detectie uit te voeren, zoals:

  • Onder gebouwen of belangrijke infrastructurele objecten
  • Nabij kabels en leidingen
  • Onder vliegvelden en drukke verkeerswegen

 

Wanneer de boorkop een object detecteert wordt het proces direct stil gelegd. De data wordt geanalyseerd en er wordt bekeken of we te maken hebben met een conventioneel explosief. Wanneer de data uitwijst dat het een conventioneel explosief betreft kan er gekozen worden voor een ander boortraject, of voor het benaderen en verwijderen van het explosief. 

 

Gelijktijdig boren en detecteren

 

De UXOscope kan gelijktijdig met de pilotboring worden ingezet waardoor twee handelingen in één arbeidsgang uitgevoerd kunnen worden. Bij het detecteren kan tot een doorsnede van 3 m gedetecteerd en vrijgegeven worden. Deze doorsnede is voldoende om op veilig wijze een buis door te voeren, voor bijvoorbeeld het aanleggen van kabels en leidingen. 

UXO NL